Prijava izbornih nepravilnosti

Zahvaljujemo na interesu za korištenje aplikacije za prijavu nepravilnosti na izborima.

Gong prikuplja informacije o nepravilnostima s ciljem osiguravanja transparentnih, slobodnih i poštenih izbora te objave izvještaja o cjelokupnom izbornom procesu. Dio prijava prosljeđuje se nadležnim institucijama na daljnje postupanje, pri čemu se čuva anonimnost prijavitelja. Vaše podatke prikupljamo kako bismo osigurali da su prijave točne i pouzdane te se osigurali od potencijalnih manipulacija (legitimni interes).

Iz ovog razloga, anonimne prijave ne prosljeđujemo na daljnje postupanje nadležnim tijelima te neće biti dio završnog izvještaja.

Moguće je da ćemo Vas naknadno kontaktirati u vezi s prijavom. Osobne podatke vezane uz prijavu koje ostavite putem obrasca ne prosljeđujemo institucijama osim u situacijama u kojima nam date pristanak nakon zaprimanja i evaluiranja prijave. Ovo je potrebno u rijetkim slučajevima vezanima za zaštitu Vaših biračkih prava (nemogućnost glasanja i slično).

Za dodatne informacije i ostvarivanje prava na privatnost sukladno GDPR-u pročitajte Pravila privatnosti ili nam se obratite na osobni-podaci@gong.hr

* Odaberite Vašu općinu ili grad ako ne znate adresu biračkog mjesta ili se prekršaj nije dogodio na biračkom mjestu